НОВИНИ

16-годишен нападна възпитателка в Центъра за настаняване на деца с увреждания

16-годишен младеж е пребил 60-годишна служителка на Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания в Смолян. Инцидента е станал на 20 септември вечерта, но днес бе оповестен от полицията. Срещу младежа е започнато досъдебно производство за хулиганство.

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 25.09.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Нападението е станало по време на нощното дежурство на Пенка Пойдовска, която е служител социални дейности в центъра. Жената преди това била заплашвана.

Пенка Пойдовска: Ние отиваме със страх на работа, той постоянно ни заплашва, още при постъпването на мен на смяната, колегата си отива и вика, тая нощ ще те пребия, ще те убия.

Младежът издебнал жената и ѝ нанесъл множество удари с юмруци и метална лопатка. Жената все още е в болница и в шок от случилото се. Това не е първия инцидент с младежа.

Момчил Караиванов, секретар на община Смолян: Търсейки въздействие чрез наказанието, той минава през местната комисия за борба с противообществените прояви, на последната комисия е имало двама члена които са били против наказание, същото дете е в момента с последно предупреждение за настаняване във ВУИ.

От общината и фондацията, която ръководи социалната институция, признават за проблема.

Сабина Събева, Фондация Международна социална служба: Вече е обществена тайна че там има деца с много трудно поведение, което излиза извън рамките на приемливото, поради това няма никакви желаещи за работа и се въртим в един абсолютно порочен кръг.

Според институциите трябва да бъдат създадени отделни центрове за младежи с проблемно поведение. Но докато това стане 16-годишното момче ще живее в центъра в Смолян. А пострадалата жена е категорична че никога повече няма да се върне на работа там.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорд в германската политика: Ще има 709 депутати в новия Бундестаг
Рекорд в германската политика: Ще има 709 депутати в новия Бундестаг
Меркел започва преговори за управляваща коалиция
Меркел започва преговори за управляваща коалиция