НОВИНИ

Българо-румънски патрули по Черноморието

Българо-румънски патрули работят заедно по Черноморието ни и през това лято. Те ще се грижат за сигурността на гражданите, които почиват в курортите. Командированите румънски полицаи владеят добре български и английски език и ще останат до края на август.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
14:06, 01.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Над 140 румънски полицаи ще бъдат командировани за по две седмици у нас, за да участват в общите екипи по Черноморието. Смесените патрули ще бъдат насочени основно към онези места по крайбрежието, където има повече румънски туристи - Балчик, Албена, Златни пясъци и Слънчев бряг. След успешните съвместни акции през зимата в Банско и около Великденските празници, полицаите вече имат опит как да работят заедно.

Йон Орацио Рушяну - директор на румънската полиция: "Професионализмът от страна на на вашите и наши полицаи е доказан, този път фокусът ни ще са спешните съвместни дейности по българското крайбрежие."

Във Варна започва работа и Междуведомствен координационен център, който обединява усилията на местната и държавна власт за предотвратяване на престъпления, нанасящи вреда на бюджета. Съвместни патрули с представители на Приходната агенция, МВР и други институции ще извършват проверки в заведенията по курортните комплекси.

Гл. комисар Георги Костов – главен секретар на МВР: "Говориме за Инспукцията по труда, Агенцията по безопасност на храните, КЗК - всички органи, които осъществяват някакъв вид контролна дейност по отношение на туристичесикя сезон."
Бойко Атанасов – изпълнителен директор на НАП: "Когато институциите работят заедно, имат обща цел – то резултатите неминуемо са налице!”

Ще бъдат изградени и съвместни фискални пунктове на входовете на курортите в областите Варна и Добрич. Там ще се проверяват всички стоки, с които се зареждат комплексите - дали имат легален произход и дали са обезпечени с финансов документ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Въвеждането на еврото не е искаш или не искаш
Въвеждането на еврото не е "искаш или не искаш"
Напрежение и в столицата заради Нощните вълци
Напрежение и в столицата заради "Нощните вълци"