НОВИНИ

160 милиона лева за спешните центрове в страната

Финансова помощ в размер на 160 милиона лева ще бъде инвестирана във всички центрове за спешна помощ в страната и техните филиали през новия програмен период. Това заяви във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя участва в заседанието на Комитета за наблюдение на оперативна програма „Региони в растеж”.

bnt avatar logo
от Катя Мерджанова
20:30, 12.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Средствата са предвидени за модернизиране и оптимизиране дейността и инфраструктурата на системата на спешната медицинска помощ у нас. Лекарите от Велико Търново казаха, че са готови с първия етап от подготовката. По проект е предвидено сегашната база на спешните екипи да бъде изцяло ремонтирана и в нея ще се помещава спешното отделение на Областната болница.

Д-р Валентина Хаджирадева - началник на „Спешна помощ” във Велико Търново: ”Имаме готовност за следващи етапи като конструктивна оценка на сградния фонд и подготовка за ново строителство в някои филиали.”

Д-р Хаджирадева обаче е скептична, че средствата ще бъдат получени скоро и проектът – реализиран в близките месеци. Крайният срок за изпълнението му е 2020 година. Министър Павлова заяви още, че един милиард и половина са предоставени директно в управлението на общините и 29 от общо 39 инвестиционни програми са одобрени, а от юни ще бъде дадена зелена светлина на всички.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Признаха за виновен русенския съдия, поискал подкуп
Признаха за виновен русенския съдия, поискал подкуп
Дилма Русеф ще се бори да докаже невинността си
Дилма Русеф ще се бори да докаже невинността си