17-годишен младеж, дрогиран и зад волана на такси, не спря за проверка на полицаи и блъсна трима от тях на бул. "Васил Левски" в центъра на София. Полицаите са леко пострадали. В колата са открити дрога и оръжие. Младежът е криминално проявен, бил е обявен за издирване от баща си.

Според оперативни данни на полицията, този таксиметров автомобил е използван предимно за услугата "доставка на дрога по домовете".

Преди обяд той тръгва от квартал "Дружба" в столицата към поредния адрес, за да изпълни поръчка. На излизане от квартала полицейски екип се опитва да го спре, но шофьорът не го прави.

Георги Хаджиев, директор на СДВР: Още днес около 11:50 ч е засечен от екип на СПС. След, което те са се оттеглили по Цариградско шосе. И тук вече на бул. "Васил Левски" на пресечката с "Аксаков" са засечени от екип на Първо районно.

При вторият опит за спиране, малко след кръстовището пред Софийския университет, шофьорът първоначално намалява, но след това рязко настъпва газта и блъска двама полицаи. Трети униформен успява да спре автомобила.

17-годишният младеж, който е зад волана на таксито, оказва съпротива и с удар чупи коляното на полицая. В колата има и двама пътници - мъж на 20 години и жена на 22 години.

Георги Хаджиев, директор на СДВР: Трите лица са криминално проявени по линия на разпространение на наркотици, за взломни кражби, за противозаконни отнемания на моторни превозни средства.

При направен полеви тест е установено, че преди да седне зад волана непълнолетният е употребил амфетамини и канабис. Той е бил обявен за издирване от баща си, тъй като е напуснал дома за непълнолетни, в който е бил настанен. В колата са открити пневматичен пистолет и наркотици.

Георги Хаджиев, директор на СДВР: Говорим за кристалообразно вещество, най-вероятно амфетамини и евентуално за марихуана.

Таксито не е обявено за откраднато, установява се кой е неговият собственик и защо го е дал в ръцете на непълнолетен.Агресивният младеж и спътниците му са задържани. Тримата пострадали полицаи са откарани в болница.

Дрогиран младеж блъсна трима полицаи в София

Дрогиран младеж блъсна трима полицаи в София

17-годишен неправоспособен таксиметров шофьор не се е подчинил на стоппалка на бул. "Васил Левски" в столицата и е ударил леко трима полицаи. Шофьорът...