НОВИНИ

17-годишен сирак дари средства за нуждаещи се

Юношата на ЦСКА Павел Головодов, който преди две седмици преживя тежка семейна трагедия, реши да подаде ръка на две момчета, нуждаещи се от помощ. 17-годишният талант ще дари пари от сметката, в която се събираха средства за лечението на баща му, починал от рак.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков Оператор: Христо Златков
17:39, 17.02.2016
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Павел е на 17. Тренира футбол от малък. Това е неговата голяма мечта. И тази на родителите му.

Павел Головодов, футболист в ЦСКА: От малък съм фен на ЦСКА и Ливерпул. И просто това е моят живот - да играя. От малък съм на площадките и играя футбол. Реших да се занимавам професионално с футбол.

Майка му си отива прeди година. От рак. Със същата диагноза се оказва и баща му. За лечениeто му са необходими десeтки хиляди. Съотборниците на Павел правят всичко, за да съберат средствата, помагат и много "съперници" от терена,както и непознати хора.

Павел Головодов, футболист в ЦСКА: Има много добри хора, показаха го с подкрепата си към мен. Няма Левски, няма ЦСКА, няма Лудогорец. Когато имахме нужда - всички помогнаха. Мисля, че все още има добри хора.

Във футбола играта с ръка е забранена. В живота - протегнатата ръка за помощ е проява на човещина.

Павел: Изненада ме, те успяха да помогнат, но за нещастие се получи най-тежкото, което трябва да ни направи по-силни.

Бащата на Павел губи битката с болестта в края на миналия месец. Момчето решава с парите от дарителската сметка да помогне на други нуждаещи се.

БНТ: Защо взе това решение да помогнеш нуждаещи се? Сигурно и ти самият имаш нужда от тези пари...
Павел Головодов, футболист в ЦСКА: Да, имаме нужда от тези пари. Но това нещо съм го изпитал, но искаме да помогнем и аз, и моето семейство, ние се събрахме и искахме да дарим тези пари на това момче, което има нужда в момента от тях. Той се нуждае повече от тези пари. Отколкото ние.

Сумата ще помогне на Дарин Тодоров от Шумен, който след катастрофа преди шест години изпада в будна кома. Това слага край на футболната кариера на момчето, който е юноша на "Левски". Дарин вече е по-добре, но лечението му трябва да продължи и това ще се случи благодарение на младия футболист на "армейците".

Едва на 17, Павел вече познава болката от загубата в живота. Сигурно му предстоят много победи на терена. Футболните специалисти са убедени в таланта му на състезател. А в живота добрите играчи се познават по добрите сърца. Павел без съмнение е добър играч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски футболист с политическо послание
Руски футболист с политическо послание
Българо-индийска бизнес камара
Българо-индийска бизнес камара