НОВИНИ

Най-опасните пътни участъци в страната

Четирима загинаха през последното денонощие в 17 тежки катастрофи. Лошото време, мократа настилка и рисковото изпреварване продължават да взимат жертви. Катастрофа на пътя Русе - Бяла отне живота на трима души.

Александър Марков
от Александър Марков
19:43, 11.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Девет са рисковите места в страната, където шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни.

По пътя Русе - Бяла, Велико Търново - Дебелец, Казанлък - Стара Загора. Пътят Видин - Кулата в участъка през Кресненското дефиле и при разклона за Драгичево и Рударци. Завишен брой на катастрофите има и по пътя София - Велико Търново при с. Български извор, Дуранкулак-Малко Търново, проходът Боаза при Търговище и пътят при Прохода на републиката-Гурково.

Областите със завишен брой катастрофи си остават големите - София, Пловдив, Варна, Русе и Бургас.

Инсп. Томислав Неделчев, "Пътна полиция" - СДВР: Мократа пътна настилка увеличава спирачния път, затова водачите трябва да се съобразяват с това нещо. Да се движат със съобразена скорост, за да могат да спрат във всеки един момент, ако пред тях възникне някаква опасност за движението. Когато се преминава през водата, сцеплението между автомобила и пътната настилка е по-малко и това е т.н. "аквапланинг". Тогава се губи управление над автомобила и е една от основните причини за възникване на тежки ПТП-та.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконни обитатели на запустяла сграда
Незаконни обитатели на запустяла сграда
Млада жена се бори сама за лечението си
Млада жена се бори сама за лечението си