НОВИНИ

18 деца от детска градина във Варна са приети в инфекциозно отделение

18 деца от детска градина "Слънчо" във Варна прекараха нощта в инфекциозното отделение на университетската болница, заради зараза. Животът им е вън от опасност, в момента лекарите изясняват какво е причинило неразположението им - вирусна инфекция или хранително отравяне.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
15:57, 28.07.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

30 деца от градината на възраст между 3 и 7 години са минали за последното денонощие през Инфекциозната клиника и част от тях са изписани за домашно лечение. Повече от половината обаче са били хоспитализирани с еднакви симптоми.

Доц. д-р Диана Радкова, началник на отделение "Инфекциозни болести": Коремна болка, гадене, повръщане - изразена отпадналост, до сънливост и повишена температура.
БНТ: Животът им извън опасност ли е?
- Категорично да!

Георги Владимиров, баща: Вчера като го взехме от градината започна да повръща - повърна два пъти и го докарахме тука... Общо взето го стабилизираха, на системи е! Мисля, че е от вирус, не е хранително натравяне, но те ще кажат вече повече хората, като излязат изследванията.

Лабораторните изследвания на децата ще покажат точно какво е причинило заразата, това ще стане до три дни. Първото съмнение беше за чревната инфекция, предизвикана от храната.

Днес детската градина беше затворена за пълна дезинфекция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановиха стенописите в храма в село Писанец
Възстановиха стенописите в храма в село Писанец
Момченце загина при пожар в София
Момченце загина при пожар в София