НОВИНИ

​18 души са пострадали при инцидент със самолет в Сочи

Осемнайсет души, сред които три деца, са пострадали при инцидент със самолет на международното летище в Сочи през изминалата нощ, съобщи ТАСС, като цитира нови данни от министерството на здравеопазването на Русия. Преди това бе съобщено за шестима пострадали. Освен това служител от летището почина от инфаркт.

bnt avatar logo
от БТА
08:00, 01.09.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света

По данни на министерството на извънредните ситуации, Боинг 737-800 на авиокомпания "ЮТеър", пристигнал от Москва, при кацането е излязъл от пистата и се хлъзнал в река, при което било разрушено крилото и колесникът му и се запалил левият двигател. В резултат от избухналия пожар е изгоряло лявото крило и била повредена носовата част. На борда имало 164 пътници и шестчленен екипаж, които са евакуирани, уточни авиокомпанията.

В района на летището преди кацането е имало гръмотевична буря с проливен дъжд и силен вятър с пориви до 23 м/сек, съобщи метеорологичната служба. Южната транспортна прокуратура в Ростов на Дон е започнала разследване на инцидента. Представител на местните спешни служби уточни пред ТАСС, че първоначално са били хоспитализирани 11 пострадали, от които сега остават в болница четирима.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Бразилският съд блокира кандидатурата на бившия президент Лула да Силва
​Бразилският съд блокира кандидатурата на бившия президент Лула да Силва
Бургаската библиотека Пейо Яворов получи всички произведения на Димитър Талев
Бургаската библиотека "Пейо Яворов" получи всички произведения на Димитър Талев