НОВИНИ

18 000 пожара у нас от началото на годината

Ранените са над 200, а загиналите - 88. Това съобщи пред БНТ директорът на пожарната главен комисар Николай Николов. По думите му, въпреки валежите опасността от пожари в горите остава. Пламъците, които бушуваха в гората край Кресна през почивните дни вероятно са предизвикани от изхвърлена цигара, коментира Николов.

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 18.07.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Гл. комисар Николов заяви, че спасените хора от пожари от началото на годината са 750. Той отбеляза, че основните жертви в пожарите са възрастни и трудноподвижни хора, както и хора от т.нар. „рискови малцинства“.

гл. комисар Николай Николов: Затова се опитваме лично да влезем в техните домове - чрез социални служби и религиозни организации.

Той заяви, че опасността от пожари в България остава висока, въпреки че последните дни има чести валежи.

гл. комисар Николай Николов: Трябва да сме внимателни - да спазваме указанията на властите като пожарната, горските стопанства. Видим ли пожар, веднага трябва да се обадим на 112.

По случай деня на служителите от гражданската отбрана гл. комисар Николов припомни, че днес празнуват всички служители, които допринасят за безопасността на населението - медици, полицаи, пожарникари и доброволци.

Той заяви, че е въпрос на икономическа и експлоатационна ефикасност дали пожарната и полицията да притежават собствена летателна техника.

гл. комисар Николай Николов: Към момента е по-евтино за държавата хеликоптерите да са в Българската армия и на тях да се обучават военните пилоти, а когато е пожароопасения период те да ни помагат. В момента колегите от ВВС са в готовност да ни помагат, когато се наложи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ледена къща отваря врати в Анталия
Ледена къща отваря врати в Анталия
Произведено в Америка - новата кампания на Доналд Тръмп
"Произведено в Америка" - новата кампания на Доналд Тръмп