НОВИНИ

17 от задържаните бежанци сключиха споразумения с прокуратурата в Петрич

17 от бежанците, които бяха задържани преди няколко дни на граничен пункт Кулата сключиха споразумения с прокуратурата в Петрич. Те са се признали за виновни. Повечето от тях са се споразумели с прокуратурата за 6 месеца условно лишаване от свобода и глоби от по 100 лв.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
17:14, 30.05.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Предстои бежанците да бъдат екстрадирани в Гърция, от където са влезли в България. Повечето са от Ирак и Сирия и са опитали да стигнат в Германия. Продължава да е засилен контрола и охраната на границата ни с Гърция. 60 военни от поделението в Благоевград са на границата и съвместно със служителите на гранична полиция патрулират. От гранична полиция казаха, че не са залавяни нови групи емигранти през последните два дни. Жителите на граничните села около Кулата са притеснени от евентуална бежанска вълна. Те настояват засилената охрана на границата да остане постоянна.

;

Спокойна е обстановката на граничен пункт „Кулата-Промахон". През последните два дни не са залавяни нови групи бежанци, опитали се да влязат в страната ни. Въпреки това охраната на граница остава засилена.

Пешеходни патрули, съставени от 4-ма военнослужещи и 1 граничен полицай периодично обхождат зелената граница с Гърция.

На жп прелеза на граничен пункт Кулата е разположен наблюдателен пункт, а два автопатрула оглеждат близките села. Въпреки взетите мерки жителите на село Кулата, което е само на 2 км. от границата се страхуват от евентуална бежанска вълна.

Местните хора са притеснени и от факта, че бежанците бяха задържани само на няколко метра от граничния пункт. От министерството на отбраната съобщиха, че поделението в Благоевград има готовност за реакция, ако възникне критична ситуация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни прегледи за сънна апнея
Безплатни прегледи за сънна апнея
Четирима души загинаха при наводнения в Германия
Четирима души загинаха при наводнения в Германия