НОВИНИ

180 български и международни компании участват в „Дните на кариерата“

И тази година националните дни на кариерата събират на едно място представители на близо 180 български и международни компании от различни сектори и млади хора в началото на професионалния им път. Това е 18-то издание на най-големия кариерен форум у нас. Изложението продължава и утре в НДК, а след това ще бъде в още седем града.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:50, 12.03.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Елеонора е студентка трети курс, специалност Индустриален мениджмънт в Техническия университет. Иска да се развива в сферата на човешките ресурси. За първа година посещава подобно изложение и се надява тук да открие своята мечтана професия:

„Търсят точно студенти като нас и се съобразяват изцяло с университета и мисля, че после предлагат развитие в компанията след като свърши стажа. Ако можем да го съчетаем с университета, ще бъде супер и много добре за нас, да градим бъдеще в България, а не в чужбина.“

Петър Марков, асистент „Подбор на кадри“: Едно такова изложение е изключително полезно не само за младите хора, а и за всички, защото помага да се направи един мост между изискванията на бизнеса и разбирането на хората, които току-що са завършили университет или пък си търсят работа.
;

Освен Елеонора реализация у нас търсят и много други студенти, които след няколко месеца ще излязат на пазара на труда.

„Да се ориентирам и да разбера повече за компаниите, които са тук днес. За това какви позиции предлагат и заради възможността да мога да ги попитам очи в очи“, сподели пред камерата ни Стефан.

;

А голяма част от хората, които днес предлагат работа на студентите само преди няколко години са били на тяхно място.

Велина Андонова, организатор на форума: Той не е браншов форум, а събира най-добрите компании от различни сектори и реално погледнато всяка една специалност, която я има в университетите е представена на практика тук.

През всичките 17 години досега 45 000 младежи са се реализирали успешно, благодарение на форума.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След трагедията в Етиопия: Над 20 държави спряха полетите на „Боинг“ 737 Макс 8
След трагедията в Етиопия: Над 20 държави спряха полетите на „Боинг“ 737 Макс 8
Парламентът във Венецуела обяви състояние на тревога
Парламентът във Венецуела обяви "състояние на тревога"