НОВИНИ

180 екипа на КАТ на пътя за Великден и Гергьовден

Засилени мерки за сигурност по пътищата и около храмовете по Великден предприемат МВР и Пътната агенция. 180 полицейски екипа ще следят за безопасното движение и ще регулират трафика. 40 допълнителни ще спират ТИР-ове в забранените за движение часове. Очаква се от утре хиляди да тръгнат на път и да напуснат София. 40 000 румънски туристи ще дойдат на почивка у нас и така допълнително ще натоварят трафика към морските ни курорти. Заради ремонта на Аспаруховия мост във Варна МВР и АПИ препоръчват обходни маршрути.

Александър Марков
от Александър Марков Оператор: Натали Янакиев
18:19, 27.04.2016
Чете се за: 01:36 мин.
У нас

За поредна година хиляди ще предприемат традиционното Великденско и Гергьовско пътуване. Най-интензивен трафик се очаква на изходите на столицата към АМ Тракия, Хемус, Струма и главен път Е-79.

;

За да не запушват трафика, АПИ и МВР въвеждат ограничение за движението на ТИР-ове по автомагистралите, първокласните и второкласни пътища на страната 28 април от 16 до 20 ч. и на 2 май - от 14 до 20 ч.

;

Ограничението ще важи и по Гергьовден - на 5 май от 16 до 20 ч. и на 8 май - от 14 до 20ч .

;

На прохода Владая от София към Перник се въвежда реверсивно движение. В посока Перник ще има две ленти за движение утре от 14 до 20 ч. и в петък - от 8 до 14 ч. А в посока София - на 1 май.

;

Целта е да се облекчи трафика преди и след празниците. Освен регулирането на движението, Пътна полиция ще разположи екипи, които ще следят за стандартните нарушения.

;
комисар Бойко Рановски, нач. "Пътна полиция" - ГДНП - Ще има специализирани полицейски операции. Основно - за употреба на алкохол, превишена скорост, употреба на наркотици. Има в областните дирекции уреди за контрол употребата на упойващи вещества. Така че контролът ще бъде засилен. Екипите, които само на Пътна полиция ще бъдат ангажирани в дните с най-натоварен трафик, са над 180 екипа, но трябва да знаете, че се включват и екипи на Охранителна полиция, Престъпления по пътищата, моторизирани звена Сигма, така че целият полицейски състав ще бъде натоварен максимално, за да осигурим едно спокойствие на гражданите, нормално придвижване и нормално завръщане.
;

Тази година се очаква у нас да почиват 40 000 румънци. Критичните точки за трафика ще са на Дунав мост при Русе и път 1-9 при Дуранкулак.

;

За да избегнат Варна поради ремонта на Аспаруховия мост от АПИ предлагат няколко алтернативни маршрута. Влизащите от Русе могат да минат през Ришкия проход - Карнобат - Айтос до Слънчев Бряг. Влизащите от Силистра, Кардам и Дуранкулак - през Аксаково, Провадия, Старо Оряхово и Бяла.

;
инж. Лазар Лазаров, предс. на УС на АПИ - Ще бъдат раздадени брошури още от Гранична полиция на КПП-та на Дунав мост при Русе и на Дуранкулак, където да бъдат упоменати маршрути с населени места и с джипиес координати, за да могат румънските туристи да бъдат, ако имат проблеми с населените места, да бъдат въвеведени тези координати в самите навигационни системи на автомобилите, ако разполагат с такива или на телефоните.
;

За Великденските празници екипите на Пожарната ще бъдат в близост до храмовете, за да реагират при евентуален пожар. Експертите призоваха да бъдем изключително внимателни в храмовете.

;
ст. комисар Асен Игнатов, зам.-дир. на ГД "БПЗН" - Първо, да избягват обличането на синтетични дрехи, които много лесно се запалват и стопяват при докосването до свещ. А когато се приберат вкъщи, да оставят свещите на такова място и по такъв начин, че те да нямат съприкосновение с горими материали или да бъдат в близост до тях.
;

След празниците, след 10 май, ремонтите по пътищата ще продължат. Ще бъдат ремонтирани тунелите Витиня, Ечемишка и виадуктът Елешница на АМ "Хемус". И най-важното - експертите предупреждават - карайте внимателно и разумно, за да стигнете живи и здрави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Институции предлагат филтър в интернет за прeсичане на споделеното пътуване
Институции предлагат филтър в интернет за прeсичане на "споделеното пътуване"
Глоби до 1000 лева за носене на бурки в Пазарджик
Глоби до 1000 лева за носене на бурки в Пазарджик