НОВИНИ

1800 висшисти в Пиринско търсят работа

1800 висшисти в Пиринско са безработни, сочат данните на Регионалната служба по заетостта в Благоевград. В Бюрата по труда в областта има повече от 700 свободни работни места, но само сто от тях са за хора с висше образование.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
15:26, 27.07.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Мария Арабаджи от Молдова е завършила право в Благоевград. От година е записана в Бюрото по труда, от където няколко пъти ѝ предлагат работа, но не и по специалността ѝ.

Мария Арабаджи: „Основно е продавачи, сервитьори, готвачи. Не искам да работя това. Не казвам нещо за професията, просто това не е за мен.”

Свободни позиции в Бюрата по труда в Благоевградско има предимно за хора със средно образование - търсят се основно шивачки, строители, шофьори.

Станислава Поповска - директор на Агенция по заетостта - Благоевград: „Имаме свободни работни места в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, в сферата на услугите и търговията.”

От началото на годината безработицата в област Благоевград намалява. Само за миналия месец над 1200 души в региона са започнали работа. Други 19 хиляди обаче остават безработни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция отложи процедурата за политическо убежище на 8-те турски военни
Гърция отложи процедурата за политическо убежище на 8-те турски военни
По-голяма защита на храмовете искат във Франция
По-голяма защита на храмовете искат във Франция