НОВИНИ

​19-годишно момиче загина при катастрофа на пътя за Гърция

19-годишно момиче загина при тежка катастрофа на пътя за граничния пункт Маказа в района на джебелското село Загорско. Автомобилът е излязъл от пътното платно и е паднал в коритото на река. Все още не са ясни причините за катастрофата. Този участък на международният път за Гърция е известен като един от най-опасните в региона.

bnt avatar logo
от Валя Атанасова
11:51, 25.10.2019 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Управляваният от момичето е лек автомобил е напуснал пътното платно, движил се е близо 200 м в тревиста местност, след което е паднал в коритото на река Върбица.

Сигналът за инцидента е постъпил в полицията около 8 часа тази сутрин. Възможно е обаче катастрофата да е станала още снощи. Според близки, момичето е било видяно за последно вчера около 17 ч, когато тръгнало от село Загорско в посока Момчилград.

Старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР - Кърджали: Момичето е със сравнително малък опит като шофьор. От май месец е придобила правоспособност.

Момичето е шофирало само. Една от версиите за катастрофата е висока скорост.

Старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР - Кърджали: Мисля, че и това е една от причините, и най-вероятно нещо е отнело вниманието на водачката.

Районът на село Загорско е известен като отсечката на смъртта. Това е четвъртата катастрофа със загинал от началото на годината. През април там стана инцидент с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, при който загина 6-месечно бебе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор
Продължават протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор
Румънските власти предприеха мерки за спиране замърсяването на въздуха в Русе
Румънските власти предприеха мерки за спиране замърсяването на въздуха в Русе