НОВИНИ

​19-те задържани при разкриването на нелегални цигарени фабрики остават в ареста

Всичките 19 души, които бяха задържани след разкриването на петте нелегални фабрики за цигари в страната, остават в ареста. Това реши късно снощи, след продължило над 5 часа заседание, Районният съд в Пловдив. До момента по делото са събрани 9 тома доказателства.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
08:47, 28.08.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

След спецакцията в нощта на 23-и август общо 23 лица бяха привлечени като обвиняеми, като 4 от тях все още се издирват. На място от цеховете бяха иззети над 42 тона тютюн за близо 7 млн. лв. Петте нелегални фабрики са произвеждали общо по 500 000 кутии цигари дневно.

;

Повечето от доведените в съдебната зала 19 души са били работници в шофьори в изключително модерно оборудваните фабрики. Сред задържаните са и двама от собствениците им. Всички обвиняеми ще отговарят за държане и продажба на акцизни стоки без бандерол, като най-вероятно ще се стигне до привличане към наказателна отговорност за организирана престъпна група, коментираха от прокуратурата.

;

До разкриването на схемата се стигна след разследване за пране на пари от двама пловдивчани, чиито доходи не съответстват на приходите им. И двамата остават в ареста. Решението на районния съд в Пловдив не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Детройт се сбогуват с голямата Арета Франклин
В Детройт се сбогуват с голямата Арета Франклин
Съдът в Хага трябва да се произнесе за санкциите от страна на САЩ срещу Иран
Съдът в Хага трябва да се произнесе за санкциите от страна на САЩ срещу Иран