Близо 4 хиляди румънски дядо Коледовци установиха нов световен рекорд като организираха шествие в центъра на Букурещ с раздаване на подаръци на децата. Организатор на събитието, което събра 3939 мъже, преоблечени като дядо Коледа, е кметството на Букурещ. Целта е била да се подобри рекордът за "най-много дядо Коледовци, раздаващи подаръци", установен преди това в Тайпе, Тайван, с участието на 3618 души.

Близо 4 хиляди румънски дядо Коледовци установиха нов световен рекорд като организираха шествие в центъра на Букурещ с раздаване на подаръци на децата.

Организатор на събитието, което събра 3939 мъже, преоблечени като дядо Коледа, е кметството на Букурещ. Целта е била да се подобри рекордът за "най-много дядо Коледовци, раздаващи подаръци", установен преди това в Тайпе, Тайван, с участието на 3618 души. Под акомпанимента на коледни песни и обгърнати от аромата на традиционните сладкиши, румънските дядо Коледовци раздадоха подаръците, закупени от организатора на събитието. Представителка на книгата на рекордите Гинес връчи диплом на местните власти, потвърждаващ румънския рекорд. Букурещ ще се опита да установи и два други рекорда до края на годината: за най-дълга наденица в света и за най-дълъг сладкиш.