Остават по-малко от 2 месеца до посещението на папа Франциск у нас. Освен София главата на римокатолическата църква ще посети и Раковски. Градът с най-голяма католическа общност в България усилено се готви за височайшата визита. Кипят големи ремонти на инфраструктурата, обновяват се и двата храма, където папа Франциск ще проведе служба.

Раковски

За високата визита се подготвят и храмовете в Раковски, които папата ще посети. Обновяват се и се обезопасяват дворовете и външните площадки заради очакваният голям брой посетители.

Близо 200 деца от католическата общност в страната се очаква да получат своето първо Причастие в църквата „Пресвето сърце Исусово“ по време на литургията на папа Франциск. В момента в храма тече ремонт, който трябва да приключи до няколко седмици.

о. Младен, енорийски свещеник на църквата „Пресвето сърце Исусово“: Един дом иска постоянна поддръжка, това важи и за църквите. Посещението на папата е един добър повод да бъдем малко по- мобилизирани.
Папа Франциск ще отправи послание за мир към света от София

Папа Франциск ще отправи послание за мир към света от София

Ватикана обяви програмата папа Франциск в България. Светият отец пристига на 5 май. Ще се срещне с президента, с премиера и с българския патриарх Неоф...

Георги Чернев е майсторът, който обновява дървения под в църквата. Мъжът е богослов по образование и е убеден, че вярата може да обедини хората от различни религии.

Георги Чернев: Това е вторият католически храм, който правя, но ми стана драго, че бях точно аз избран да извърша този ремонт.
Вижте програмата за посещението на папа Франциск в България

Вижте програмата за посещението на папа Франциск в България

Пресслужбата на Светия престол днес публикува работен вариант на програмата на апостолическото пътуване на Светия отец в България и Северна Македония....

В рамките на две седмици се очаква да стартира ремонта на девет улици, за които правителството отпусна 2 и половина милиона лева.

Павел Гуджеров, кмет на община Раковски: Общинското предприятие миналата година успя да асфалтира 5 км., тази година сме по-амбициозни, надяваме са да достигне до 7 км.

До края на месеца от общината ще обновят града и с нови 800 знамена. До трибагреника и герба на Раковски ще стои и флага на Ватикана.