НОВИНИ

20 електробуса ще се движат в София до края на годината

Столична община е първата в България, която проведе конкурс за нови 20 електробуса. Те ще се включат в системата на столичния градски транспорт по редовни линии до края на годината. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в рамките на международен форум в столицата за развитието на електрическата мобилност, съобщиха от Столичната община.

bnt avatar logo
от БТА
15:55, 02.03.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
електробуса движат софия края годината

Започнала е и процедура със "Столичния електротранспорт", който подготвя закупуване на още 30 електробуса. Тази процедура ще бъде обявена до два-три месеца.

"Едновременно с това имаме планове за развитие на трамвайния и тролейбусния транспорт. През пролетта започва удължаване на тролейбусна линия, която ще свърже кварталите "Младост" 1 и 2", е съобщила също столичният кмет.

Приета е и схема за поставяне на над 60 зарядни станции за електромобили. Трябва да се подготви процедура за нейното изпълнение.
Чрез данъчни облекчения Столична община стимулира използването на електромобили и хибриди, се отбелязва в съобщението. Електромобилите, които са около 150 в София, имат и възможност да паркират безплатно в зоните за платено почасово паркиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прогноза за времето през почивните дни
Прогноза за времето през почивните дни
Тихомир Иванов девети на Световното в Бирмингам (ВИДЕО)
Тихомир Иванов девети на Световното в Бирмингам (ВИДЕО)