НОВИНИ

20 г. затвор за убийство на таксиметров шофьор получиха двама младежи в Русе

Общо 20 г. затвор при първоначален строг режим за грабеж, придружен с убийство, на таксиметров шофьор получиха младежи в Русе. Николай Василев ще лежи зад решетките 11 години, а съучастникът му Деян Цветанов – 9. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок в Апелативния съд във Велико Търново. Случаят е от 14 март 2017 година, когато 60-годишният Валери Спиридонов бе открит мъртъв на метри от колата си в Николово.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
19:55, 26.11.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Радослав Градев, прокурор от Окръжна прокуратура – Русе: Ще преценим дали са налице основания за протест. Явно съдът намалява наказанието с още 2 години, като отчита каузалния принос на Деян Василев в извършване на престъплението, тъй като по делото не се събраха категорични доказателства, че той е участвал в изпълнителното деяние, в умъртвяването на покойния Спиридонов.

Людмил Павлов, адвокат на Деян Цветанов: Самият факт, че съдът диференцира толкова рязко наказанието... доказва всъщност, че до този момент действително това се е случило и действително Деян не е участвал в самото убийство. Оттам-нататък предполагам, че ще обжалваме.

Венцислав Великов, адвокат на Николай Василев: Такава драстична разлика между двамата е неприемлива за нас. Съболезнования на близките, на пострадалите, но трагедията е и от двете страни, защото става въпрос за деца. Така че, ще обжалваме.
;

5-членният състав на Русенския окръжен съд постанови, че шофьорът е убит при опит за грабеж от двамата младежи, които към тази дата са били на по 17 години. Те ще трябва да заплатят и 250 хил. лв. обезщетение на роднините на убития мъж, както и разноските по делото. Различните присъди на двамата младежи могат да предизвикат обжалване и от двете страни по делото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вътрешният министър на Италия разруши лично незаконни вили на мафията
Вътрешният министър на Италия разруши лично незаконни вили на мафията
България може да стане член на Шенген по въздух преди евроизборите
България може да стане член на Шенген по въздух преди евроизборите