НОВИНИ

20 издателства участват в най-големия панаир на книгата в Благоевград

За пета поредна година изложение на книгата "Литера Експо" представя най-добрите книжни заглавия в Благоевград. В тазгодишното юбилейно издание има и международно участие. За първи път в изложението се включват и издателства от Македония и Сърбия, които представят творби на известни писатели.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград
10:45, 18.05.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

20 издателства разположиха своите издания на щандове, на площад "България" в Благоевград. Интересът към подредените книги е голям. Сред най-търсените са заглавия от авторите Стивън Кинг, Дан Браун, както и романите на любовна тематика.

Антон Велчев, представител на издателство: В града има много млади хора, които четат с вкус. Ние предлагаме книги от всякакви жанрове, тоест има какво да им предложим, те знаят какво търсят, направо идват с готови автори, готови книги, списъци и така нататъка.

Жителите и гостите на Благоевград имат възможността да си закупят книги на преференциални цени, както и да се срещнат с македонския писател Игор Станойоски, Наташа Панич от Сърбия и Димитър Тонин, който е автор на енциклопедичния пътеводител на свещените места в страната, озаглавен "1001 Светилища".

Христина Шопова, зам.-кмет по хуманитарните дейности: Това е и идеята на това изложение, да напомним за книгата, да я представим по алтернативен начин, да има много срещи с автори, за да може и малките, и по-големи читатели да бъдат провокирани, да си вземат по една книга, ако трябва заедно с децата си. Защото смятам, че възрастните са най-добрия пример за децата си.
Силвия Спасова, начален учител: Аз имам 2-годишен внук. От тази възраст трябва да се започне да се чете, да се разгръщат книжките, да се разказва по илюстрации и така много е хубаво, хубаво е, че има намаления, промоции и стават по-достъпни книгите. И когато си в такава среда, няма как тази пъстрота и думите да не им говорят, заглавията и така нататък.

Освен книги, издателствата предлагат и учебни помагала и образователни детски издания. Панаирът на книгата в Благоевград ще продължи до 19 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвъд границите: Деси Христова: И на най-конфликтните места животът продължава
"Отвъд границите": Деси Христова: И на най-конфликтните места животът продължава
Братът на Йоан Матев: Отказвам да свидетелствам срещу брат си
Братът на Йоан Матев: Отказвам да свидетелствам срещу брат си