20 организации, обединени в гражданска група "Бетономорие" настояват президентът да наложи вето върху промените в закона за Черноморското крайбрежие. Те внесоха днес в президентството искането си. Според тях гласуваните текстове по никакъв начин не предпазват крайбрежието от презастрояване.

Одобрените поправки в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие на практика забраняват свободното къмпингуване, казват от група "Бетономорие", без в същото време да пазят всички дюни от увреждане.

Мирослава Петрова - Гражданска група "Бетономорие": Презастрояването, загрозяването и терорът по българското Черноморие продължава, тоест българският гражданин няма свободен достъп до българското си море.

Промените в закона предвиждат палатки, кемпери и каравани да могат да се разполагат само в изрично определени зони. Забранява се също така разполагането на плажни принадлежности върху пясъчните дюни. Миналата седмица имаше серия от протести на екологични организации, които смятат, че няма ясни правила при какви случаи се налагат санкции на туристите.

Гласуват окончателно закона за устройство на Черноморското крайбрежие

Гласуват окончателно закона за устройство на Черноморското крайбрежие

Депутатите от ВМРО предлагат промени в закона за личните документи, които да осигурят улеснен достъп до работа и образование на лица с български произ...

От група "Бетономорие" настояват за среща с президента.

Мирослава Петрова - Гражданска група "Бетономорие": За да постигнем спешни резултати, трябва и спешна реакция от институциите. Не може повече да си затваряме очите.

Тази вечер доброволци събираха подписи в подкрепа на налагането на президентско вето на промените. В четвъртък пред президентството се организира протестен лагер за вето.