НОВИНИ

20% повече пожари в Благоевградска област тази година

С 20% повече са пожарите в Благоевградска област тази година в сравнение със същия период на миналата. Досега в региона са загасени повече от 1700 пожара, унищожени са стотици декари гори и тревни площи. Само последната огнена стихия в района на Стара Кресна през миналия месец нанесе щети за над половин милион лева. Това съобщи директорът на пожарната служба в Благоевград комисар Георги Пармаков след официалното откриване на обновената сграда на пожарната в областния център.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
18:00, 23.08.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Към момента всички пожари в страната са овладени и локализирани, съобщи в Благоевград директорът на Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Главен комисар Николай Николов, директор на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”: „Последните три дни дадоха глътка въздух на нашите служители. Въпреки високия брой за денонощие – над 100 пожара, никой от тях не стана голям, което да ангажира силите и средствата на повече от една регионална дирекция.”

През следващите дни обаче отново се очаква повишаване на температурите, което ще увеличи и опасността от възникване на нови горски пожари.

Главен комисар Николай Николов, директор на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”: „С колегите от горските стопанства сме в готовност за незабавна реакция. За съжаление не можем да влияем толкова активно по отношение на превенциите.”

Въпреки всички призиви и препоръки основна причина за възникването на горските пожари и тази година остава човешката небрежност. Затова специалистите призовават хората да бъдат внимателни, да не изхвърлят незагасени фасове от прозорците на автомобилите си и да палят огън само на обозначените за това места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Радев спря обществената поръчка за поддръжка на 112
Валентин Радев спря обществената поръчка за поддръжка на 112
Застрашаващо безхаберие
Застрашаващо безхаберие