НОВИНИ

20% ръст на чуждестранните туристи в България за януари-март

Служебният министър на туризма Стела Балтова отчете днес 20 % ръст на чуждестранните туристи в България за първото тримесечие на годината в сравнение с миналата година. С 16 % пък са нараснали приходите ни от международен туризъм. Според Балтова служебният мандат е успешно изпълнен.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
14:23, 28.04.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
ръст чуждестранните туристи българия януари март

Тя каза още, че през мандата се е стремила да остави възможно най-голям брой плажове, които да бъдат охраняеми чрез отдаване на търг или концесия. В резултат в края на март неохраняемите плажове са 103 като за това са информирани областните управители на Варна, Бургас и Добрич, предстоят обаче още търгове.

Балтова добави, че министерство ще качва непрекъснато информация кои плажове са охраняеми и кои не, както и такава за цените на чадърите и шезлонгите на съответния плаж. С промени в процедурата наемателите на плажове тази година ще могат при недоволство на туристите да свалят цените надолу.

Стела Балтова, служебен министър на транспорта: Очакваме един успешен сезон, от някои дестинации ръстовете, които очакваме са над 25 % , но ръстовете на нискотарифните компании са драстични в сравнение с предходната година, разбирайте 80 % включително имаме от някои дестинации. Те всъщност промениха профила на туриста - не говорим само за морски туризъм, за планински, а за еко, спа, а за нови форми като индустриален туризъм, посещение на балет, на опера.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбита е група за трафик на мигранти
Разбита е група за трафик на мигранти
Русия призовава да бъде прекратен външният натиск върху Македония
Русия призовава да бъде прекратен външният натиск върху Македония