20 сантиметра е процепът в цистерната, от която е изтичал полипропиленът след дерайлирането на влака на гара Хитрино на 10 декември 2016 г. Това се видя на снимките, които „Булмаркет“ са направили на мястото на катастрофата. В Шуменския окръжен съд продължава наказателното дело срещу машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост в железопътния транспорт.

Гара Хитрино, Хитрино

В петото съдебно заседание се предявяват на страните останалата част от снимките и видеоматериалите. Като доказателствен материал към делото са приобщени и визуалните документи от катастрофата на фирма „Булмаркет“, собственик на катастрофиралия влак.

В част от снимките се вижда пробивът на цистерната, пораженията по влаковата композиция и железния път. Заснето е състоянието на незаключената според тях стрелка. Материалите са групирани по теми – коловози, кран, локомотиви, осигурителна техника, стрелка.

До сега в съдебната зала са представени материали от огледа на жп линията, записи от охранителни камери, изслушани бяха аудио записи на работещи в БДЖ.

​С изслушване на аудиозаписи продължи делото за влаковата катастрофа в Хитрино

​С изслушване на аудиозаписи продължи делото за влаковата катастрофа в Хитрино

С изслушване на аудиозаписи продължи делото за влаковата катастрофа в Хитрино на 10 декември 2016 г. Записите са на разговори между дежурните на гарат...

С нова версия за трагедията в Хитрино излезе фирмата-собственик на цистерните

С нова версия за трагедията в Хитрино излезе фирмата-собственик на цистерните

С нова версия за катастрофата на гара Хитрино излезе фирмата-собственик на част от вагоните-цистерни. Според поръчана от компанията експертиза не скор...