НОВИНИ

200 млн. лв за саниране на малки жилищни кооперации

200 млн. лв. евросредства за саниране на малки жилищни кооперации отпуска държавата. По програмата за саниране могат да кандидатстват малки жилищни сгради, които остават извън обхвата на Националната програма за енергийна ефективност. Едно от условията е кооперациите да се намират в един от 28-те малки общини-бенефициенти. За разлика от другите програми, по тази се въвежда принципът на конкурентност на проектите, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Александър Марков
от Александър Марков
11:50, 06.02.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството: Основната промяна е, че ще имаме конкурентен подбор. Основната промяна е свързана с това, че имаме оставащ ресурс, над 87% от цялата мярка, която е 207 млн. лв., вече е в изпълнение, тя е договорена, общините изпълняват своите проекти. Тук, обаче, говорим за остатъчен ресурс, който е спестен и трябва да подсигури постигането на индикаторите по програмата. Имаме заложени конкретни индикатори, свързани със спестена енергия след обновяването на всички сгради.
Владимир Георгиев, кмет на Самоков: Има много голям ефект. Много са доволни хората от това, защото там можеха да канидатстват и по-малки сгради, и кооперации, и по-малки блокове, и като цяло мина много добре и се приема много добре, защото всеки го вълнува това, какви сметки ще плаща и за отопление, и за осветление, и за всичко. Много своевремнна мярка и мислим община Самоков да се възползва и от сегашния прием.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна започна кампания за борба с плъховете
Във Варна започна кампания за борба с плъховете
Дете от Ветово се продава във Фейсбук
Дете от Ветово се продава във Фейсбук