НОВИНИ

Премахват виетнамските общежития най-късно до 2020 година

До 2020 г. всички сгради, част от така наречените виетнамски общежития трябва да бъдат разрушени. Това заяви пред екипа ни районният кмет на квартал "Красна поляна" Иван Чакъров. По думите му, хората имат основателни причини да протестират срещу комплекса, тъй като той е сред основните замърсители на въздуха. Какво каза още той, вижте в интервюто на Тереза Ставрева.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
09:14, 13.02.2018
5664
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Иван Чакъров, кмет район Красна поляна: След много срещи и комисии, сме поели ангажимент заедно със Столичната община, поетапно да решим този проблем, който наистина е много сериозен и от много години. Съборихме както знаете вече три от блоковете. Предстои тази година през лятото да махнем и 12-ти блок, който е най-близо до "Рижки проход" и до блоковете на хората, така че каквото сме обещали ще се опитаме да го изпълним.
БНТ: Каква ще бъде съдбата на тези терени, които след събарянето на тези останали 9 блока, ще останат празни?
Иван Чакъров: Те са предназначени за жилищно строителство, мисли се, може би ще бъдат продадени, има интерес от инвеститори, например има интерес от един от инвеститорите за голям супермаркет, зависи от инвеститорския интерес. Разбира се няма да строим жилища за социално слаби, за да не ни обвинят, че премахваме едни такива жилища, за да създадем едно такова друго гето.
БНТ: Можете ли да се обвържете с някакъв срок кога този проблем категорично ще бъде разрешен?
Иван Чакъров: Ами ние обещаваме 12-ти блок да бъде съборен. До 2020-та година обещаваме да бъде категорично разрешен проблемът с виетнамските общежития, но пак казвам, много зависи и от намирането на подходящи терени и обособяването на такива жилища, където редовните наематели да бъдат настанени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кейти Пери и Орландо Блум са отново заедно
Кейти Пери и Орландо Блум са отново заедно
Армията от красавици на Северна Корея на Олимпиадата в Пьонгчанг (СНИМКИ/ВИДЕО)
Армията от красавици на Северна Корея на Олимпиадата в Пьонгчанг (СНИМКИ/ВИДЕО)