НОВИНИ

21 държавни глави призоваха гражданите да определят с гласа си бъдещето на ЕС

В навечерието на изборите за национални представители в Европейския парламент 21 държавни глави на страни-членки на ЕС отправиха призив към европейските граждани да определят със своя глас на вота бъдещия път на Европейския съюз.

държавни глави призоваха гражданите определят гласа бъдещето
bnt avatar logo
от БНТ
09:20, 09.05.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света

В декларацията, подписана от държавните глави на България, Чехия, Германия, Естония, Ирландия, Гърция, Франция, Хърватия, Италия, Република Кипър, Латвия, Литва, Унгария, Малта, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия, Финландия, се подчертава значимостта на съхраняването на Европейския съюз, неговата сила и интеграция.

Европейската интеграция и единство са от изключително значение и само една силна общност е способна да се изправи пред съвременните предизвикателства, надхвърлящи националните граници.

Европа ще се справи успешно с глобалните рискове и ще продължи по пътя на икономическото и социално сближаване и развитие единствено при наличието на равнопоставеност в партньорството и съвместни действия, е позицията на президентите.

Не можем и не трябва да приемаме мира и свободата, просперитета и благосъстоянието за даденост. Необходимо е всички да останем активно ангажирани с голямата идея за мирна и интегрирана Европа, се казва още в документа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Караянчева: Нека заедно съхраним идеята за Европа, въплъщаваща надеждата за мир
Караянчева: Нека заедно съхраним идеята за Европа, въплъщаваща надеждата за мир
Петима кандидати ще се състезават за концесията на Летище София
Петима кандидати ще се състезават за концесията на Летище София