НОВИНИ

Рестарт на "Кремиковци" е възможен - смята Александър Томов

Рестарт на "Кремиковци" на практика е възможен.

Росица Белева
от Росица Белева
19:42, 06.03.2014
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
рестарт кремиковци възможен смята александър томов

Рестарт на "Кремиковци" на практика е възможен. Това обясни в “Още от деня” бившият изпълнителен директор на "Кремиковци" Александър Томов. Предприятието може да се възстанови само на базата на инвестиция от сегашните собственици и външно участие. Държавата би могла да подкрепи "Кремиковци" с административни процедури, а не със средства от държавния бюджет.

Ако "Кремиковци" започне да работи отново, ще е без комини и ще стимулира един куп други сектори. “Ще работят не само 1200 – 1500 работници, а ще има още десетки хиляди работни места по веригата – в БДЖ, Бургаско и Ломско пристанище”, - уточни Александър Томов.

Той обясни, че сегашният частен собственик е съхранил няколко завода, които не са екологично опасни. Но Заводът за непрекъснато леене на стомана, макар и нов, може да работи само в комплект с другите два завода.

Бившият изпълнителен директор изтъкна, че “Кремиковци” може да произвежда плоски метали, които се използват в машиностроенето и в строителството. Той уточни, че в момента българските производители купуват между 80 и 100 000 тона годишно плоски метали от Украйна, Турция и други страни и плащат по-високи цени.


Вижте цялото интервю с Александър Томов в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джип прелетя през парапета на мост в София
Джип прелетя през парапета на мост в София
Художникът Даниел Динев представя Лица назаем
Художникът Даниел Динев представя "Лица назаем"