В добро състояние са вече четиримата българи, ранени вчера при пътен инцидент с български туристически автобус на магистралата Трикала - Янина в Западна Гърция. Останалите туристи още вчера са потеглили с друг нает от българската туристическа фирма автобус за град Патра, който е бил и първоначална дестинация на пътуването.
По официални данни на гръцката полиция, получени в консулска служба на българското посолство в Атина, ранени са Владимир Петров на 19 години, Милена Василева Василева - на 22 години, Мария Константинова Георгиева - на 35 години, и М. Петрова - на 44 години.

В добро състояние са вече 4-мата българи, ранени вчера при пътен инцидент с български туристически автобус на магистралата Трикала - Янина в Западна Гърция. Останалите туристи още вчера са потеглили с друг нает от българската туристическа фирма автобус за град Патра, който е бил и първоначална дестинация на пътуването.
По официални данни на гръцката полиция, получени в консулска служба на българското посолство в Атина, ранени са Владимир Петров на 19 години, Милена Василева Василева - на 22 години, Мария Константинова Георгиева - на 35 години, и М. Петрова - на 44 години. Според официалната информация автобусът е със софийска регистрация, а по време на произшествието шофьор е бил Гроздан Димитров Грозев на 48 г.

Според информация, която ми бе предоставена неофициално днес сутринта от хирургичното отделение на болницата в Янина, състоянието на 19-годишния младеж все още не е окончателно стабилизиран, но е извън опасност. Владимир Петров вчера бе опериран поради вътрешни травми и смъкване на далака. Засега лекарите са мнение, че младежът ще остане на лечение поне още седмица. Добро е състояние на трите жени, приети с леки наранявания. Те най-вероятно те ще бъдат изписани още днес или най-късно утре.
Както съобщиха от полицейския участък в Мецово, произшествието е станало в 8:20 часа сутринта вчера на 80-ия км по магистралата Трикала - Янина. Мястото се намира недалеч от градчето Мецово при пътното разклонение за известната природна местност Катара. Автобусът, пътуващ без вериги, се е поднесъл на завой по хлъзгавия от непрестанния снеговалеж път и е паднал в пролом с дълбочина 4-5 метра, след което се е преобърнал. От полицейския участък в Мецово днес уточниха още, че предвид постоянния снеговалеж и особено ниските температури първоначално всички 26 пътници и двамата шофьори са били откарани с превантивна цел в здравния център в Мецово. По-късно четирима от тях са потърсили помощ в болницата в Янина, където в 10:30 часа са били приети за превантивно лечение.
По-късно през деня останалите пътници са отпътували за Патра с предоставен им от гръцките държавни железници автобус. По свидетелства на българските шофьори пред полицаи от град Янина град Патра е бил и първоначалната дестинация на българските туристи.