Масирани нощни проверки започнаха данъчни инспектори в дискотеки и барове в Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян. Целта е да се извадят на светло всички доходи, а касовите апарати да отчитат реалните продажби. Инспекторите проверяват заведенията за издаването на входни билети, касови бележки и дали служителите имат сключени трудови договори с работодателите си.

Масирани нощни проверки започнаха данъчни инспектори в дискотеки и барове в Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян. Целта е да се извадят на светло всички доходи, а касовите апарати да отчитат реалните продажби. Инспекторите проверяват заведенията за издаването на входни билети, касови бележки и дали служителите имат сключени трудови договори с работодателите си.

За една нощ в присъствитето на данъчните касовите апарати в емблематична дискотека в Пловдив отчетоха двойно по-голям оборот. В първия работен ден на Новата 2009-та година инспекторите ще засекат дали регистрираните обороти в ресторантите, хотелите и почивните комплекси отговорят на продадените куверти и пакети услуги. Набелязаните за проверка обекти са над 200. Проверките продължават до 6-ти януари.

Костадин Седмаков, началник сектор "Оперативни дейности" ТД НАП Пловдив:
„Ще включват и проверки в хотели и ресторанти с цел регистрация на продажбите на куверти, като след празниците отново същите заведения ще бъдат посетени."