От утре по улиците на София ще се движат 22 нови автобуса на градския транспорт. Те ще използват природен газ, ще имат климатик и интернет и ще са достатъчно удобни за придвижване на хора в инвалидни колички. На пускането в експлоатация на автобусите присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя определи като фалшива новина публикациите, в които се твърди, че ремонтът в центъра на София ще излезе твърде скъпо, защото една пейка струва 10 000 лева.

Кметът на София коментира първо добрата новина. 22 нови автобуса, които ще пазят по-чист въздуха на столицата.

Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община: Аз поисках новите автобуси да бъдат на природен газ, а не дизелови.

Още утре на тях ще могат да се качат хората, които се движат по линия 604. През месец май новите автобуси ще тръгнат и по линии 113, 384 и 75.

Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община: Това са важни линии. Радвам се, че можем да предоставим автобуси на природен газ, екологични.

Лошата новина, според която общината харчи по 10 000 лв за пейка и 400 лева за кошче, не била съвсем достоверна.

Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община: Доставка и монтаж на пейка класически дизайн - 1291 лв. Както виждате не е 10 000 лв. В част от твърденията виждам поредна фалшива новина във връзка с това, че е скрита офертата на един от изпълнителите.

И за да са чисти сметките за чистия въздух, Фандъкова обясни, че за новите еко автобуси не са харчени допълнително пари. Купени са с икономии от предишни сметки.

Въвеждат се ограничения в движението и паркирането в София до 7 май

Въвеждат се ограничения в движението и паркирането в София до 7 май

Движението в централната градска част и паркирането ще бъдат силно ограничени и затруднени в периода от 1 до 7 май в зоната от Ректората до Ларгото. П...