23-то издание на Седмицата на съвременното изкуство се провежда в Баня Старинна в Пловдив. Тази година изложбата е част от мащабен международен проект, в който участват четири държави, като представянията са на четири места в Европа – в градовете партньори - Лайпциг, Грац, Пловдив и Словени градец. Участват художници от Германия, Австрия, България и Словения, както и от Босна и Херцеговина, Хърватия, САЩ, Тайван и Словакия.

Пловдив

Под надслов "Миграции на страха" авторите представят творби, посветени на акуалните днес страхове – терористичните атаки, бежанските вълни, стагниращите мерки за сигурност. Куратори са Илина Коралова и Борис Костадинов. Парнтьор от българска страна е сдружение "Изкуство днес" – основен организатор на Седмицата на съвременното изкуство.

Четирите изложби се провеждат в продължение на цялата година, като характерът и броят на произведенията варира в зависимост от конкретния контекст и пространствените условия на галериите. Изложбите "Миграции на страха" и участниците в тях се стремят да допринесат за преодоляването на омразата, предразсъдъците и нетолерантността, които, дори повече от тероризма, представляват реална заплаха за съвременните европейски общества, подчертават кураторите на проекта.