114-годишната американка Гъртруд Бейнс стана най-възрастният човек в света. Родената на 6 април 1894 година афроамериканка се сдоби с това звание, след като се спомина доскорошната му носителка,115-годишната португалка Мария де Жесуш.

114-годишната американка Гъртруд Бейнс стана най-възрастният човек в света. Родената на 6 април 1894 година афроамериканка се сдоби с това звание, след като се спомина доскорошната му носителка, 115-годишната португалка Мария де Жесуш.

Като се изключи артрита й и неспособността й да ходи, 114-годишната Гъртръд Бейнс е в добро здраве и не е била сериозно болна нито един ден през живота си. Жителката на Лос Анджелис вярва, че дълголетието й се дължи на това, че се е грижила за тялото си, както повелява Господ. Макар че самата Гъртруд е доживяла тази преклонна възраст, единствената й дъщеря умира едва на 18 от коремен тиф. Гъртруд се преместила в дом за възрастни хора чак на 105 годишна възраст. Преди това живяла сама. Дълголетницата, гласувала за втори път през живота си на президентските избори тази година. Гъртруд, която е дъщеря на роби, подкрепила Барак Обама. Единствения път преди това дала вота си за Джон Кенеди.