От СДС настояват Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да отмени поскъпването на парното и на газа. Сините поискаха и пълна проверка на Булгаргаз заради изкуствено завишени цени.

От СДС поискаха Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да отмени поскъпването на парното и на газа. Според сините с договора с "Газпром" може да се занимае и прокуратурата.

Новият шеф на сините Мартин Димитров цитира данни, според които поредното увеличение на цената на парното е нереално.

Мартин Димитров - председател на СДС: "Тези данни показват, че нещо Булгаргаз дава изкривени данни и с това са ощетени хиляди потребители. Записани са нереално висок курс на долара, който няма да се изпълни, от 1,54 и са записани количества, които са завишени изкуствено, което означава, че реалната цена е много по-ниска".

Според СДС заради договора с Газпром всяко едно домакинство, което има парно, губи между хиляда и 1200 лева. Сините смятат, че прокуратурата може да се заеме с договора.

Мартин Димитров - председател на СДС: "Тя може да се самосезира и може да вземе отношение по този въпрос. Много се говори за загубените европейски фондове, а тук става въпрос за 2 милиарда лева загуби за България".

Сините очакват хората да се ядосат и да потърсят правата си заради нереалното поскъпване на парното. Ако не по друг начин, то чрез вота си на следващите избори.