НОВИНИ

24-часова охрана ще следи за сигурността в ромския квартал „Лозница"

24-часова полицейска охрана ще следи за сигурността в ромския квартал „Лозница", а от утре полицейските екипи в целия град ще бъдат подсилени. Това каза в Асеновград вицепремиерът Валери Симеонов след среща с протестиращите.

часова охрана следи сигурността ромския квартал лозница
bnt avatar logo
от БНТ
22:07, 10.07.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

От утре влиза в сила и забрана за къпане във водоеми, язовири и общински фонтани. Всички тренировки на клуба по гребане, ще бъдат охранявани от полицейски служители, за да се предотвратят бъдещи проблеми. Вече е определен и терен за изграждането на полицейски участък в квартал Лозница , каза още Валери Симеонов.

Валери Симеонов, вицепремиер на Република България: Със съвместните усилия на общината и държавата да се създаде там участък в циганския квартал току що получихме информация, че достатъчно голям парцел в центъра на мястото, където преди време е имало полицейска приемна. Това е възлово място намира се на главната улица, доколкото разбрах, откъдето може да се осъществява контрол на влизане и излизане.

До момента 843 души незаконно пребивавали в квартал "Лозница" са изведени от Асеновград . Продължава описването на незаконните постройки в махалата, увери кметът Емил Караиванов и заяви, че нито един нарушител няма да бъде прикрит.

Емил Караиванов, кмет на Асеновград: Започнали сме действия на комисия направили сме описването на първите постройки описани са 17 постройки до момента текат сроковете които са по закона за Устройство на територията.

Същевременно днес лидери на ромите от квартал "Столипиново" в Пловдив заявиха, че според тях институциите у нас трябва спешно да се намесят и да осигурят мир в държавата, защото най-лошото, което може да сполети всички, е разпалването на етническо напрежение.

Въпреки готовността за изпълнение на основните искания на протестиращите, хората в Асеновград предупредиха, че протестите могат да бъдат подновени, ако не видят конкретни действия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентите на Русия и Венецуела обсъдиха съвместни горивно-енергийни проекти
Президентите на Русия и Венецуела обсъдиха съвместни горивно-енергийни проекти
Цветан Василев с остри критики към прокуратурата, ДАНС и политиците за КТБ
Цветан Василев с остри критики към прокуратурата, ДАНС и политиците за КТБ