В сутрешния блок на БНТ адвокат Явор Нотев, защитник на Максим Стависки, сподели, че е жалко, ако съдът се е повлиял от отзвука и оценката на присъдата на двукратния световен шампион по фигурно пързаляне, дадена в медиите и в разговори с потърпевшите от трагичния инцидент.

В сутрешния блок на БНТ адвокат Явор Нотев, защитник на Максим Стависки, сподели, че е жалко, ако съдът се е повлиял от отзвука и оценката на присъдата на двукратния световен шампион по фигурно пързаляне, дадена в медиите и в разговори с потърпевшите от трагичния инцидент. „Популярността на Максим в този случай се оказа в тежест и е неблагоприятен фактор за неговата защита", сподели Нотев.

Според юристът има вътрешно противоречие в този съдебен акт, а мотивите са непълни и неясни. За срокове за приключване на делото е рано да говорим, защото предстои да изтече срокът за обжалване на този акт, след което да бъде изпратен във Върховния касационен съд. На тази инстанция може да бъде взето окончателно решение, но съществува и вероятност делото отново да бъде върнато за преразглеждане, допълни Нотев.

Заедно с юриста ефективната присъда, дадена на Стависки от Бургаския апелативен съд, коментираха и зрители на сутрешния блок. По телефона се чуха диаметрално противоположни мнения - от „наказанието е справедливо" до „не трябва да превръщаме Стависки в изкупителна жертва" и „Максим живее с наказанието всеки ден".

В разговора се включи и майката на убития Петър Петров - Генка Петрова. Тя каза: „Мисля, че тази присъда е справедлива. Няма значение дали е Максим Стависки или някой друг.....Би трябвало да има справедливо наказание. Той трябва да влезе в затвора, та дори и за един ден. Само така ще се справим с войната по пътищата - няма да я спрем, но поне ще я намалим."