НОВИНИ

25 лица са задържани във връзка с подкупите на митницата във Варна

При акция на дирекцията за борба с организираната престъпност във Варна са задържани 25 души - митничари и други служители на митница „Варна - Запад". Те са били арестувани снощи, когато са били на смяна. Операцията продължава и днес.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:14, 13.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Освен арестите и претърсванията в митническия пункт, са извършени обиски и в домовете на задържаните. По неофициална информация у митничарите в пункта е намерена и голяма сума пари, тъй като акцията е проведена веднага след разпределянето на получена неправомерно сума.

Данни за това служителите на БОП са получили чрез специални разузнавателни средства. Операцията е под надзора на специализираната прокуратура. Във Варна за нея се разбрало след като снощи полицаи с автомати започнали проверки на всички коли на входовете и изходите на града. Днес на място е пристигнал съдия от специализирания съд, който извършва и разпити.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Извършени са множество претърсвания и изземвания. Над 500 хиляди лева са открити при тези действия. Към този час, задържани по Закона за МВР за 24 часа са 25 лица. От тях има служители на Митница "Варна- Запад", митнически инспектори, има митнически стажанти има също така и спедитори. Разследването е за организирана престъпна група за корупция - класическата корупция - искане и получаване на подкупи, като се използва служебното положение. Конкретните обвинения като станат факт ще ги обявим. Това ще стане утре, не по-рано от 10 сутринта.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ спря 8 влака заради ремонти
БДЖ спря 8 влака заради ремонти
Глобата за пътник без билет скача до 50 лева
Глобата за пътник без билет скача до 50 лева