НОВИНИ

250 огнеборци гасят пожара край Стара Кресна

Пожарът край благоевградското село Стара Кресна се разрасна - горят около 800 декара. Пожарът се разпространява бързо и труднодостъпната местност затруднява работата на екипите.

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 14.07.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

В пряко включване директорът на благоевградската пожарна Георги Пармаков каза, че на място има 250 огнеборци, разположени по целия периметър на пожара, които се опитват да го локализират. 17 пожарни автомобила гасят. Той не се ангажира кога може да бъде изгасен огънят, тъй като условията на място са изключително усложнени. Има готовност за включване и на летателна техника, но към момента тя не е необходима.

Областният управител Бисер Михайлов допълни, че на място има много доброволци от общините Сандански, Благоевград и Струмяни. Има служители на националните паркове Рила и Пирин, както и такива от Югозападното държавно горско стопанство, при необходимост на място има и екип на спешна помощ, който е в готовност да окаже помощ при необходимост. Няма опасност за жителите на близките населени места, Стара Кресна се намира на 3 км. от бушуващия огън.

Щетата за възстановяване на гората се оценява на 600 000 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рита Рамальо: Вземайте пример от останалите държави в региона
Рита Рамальо: Вземайте пример от останалите държави в региона
Менда Стоянова: КНСБ трябва да имат по-реалистични искания
Менда Стоянова: КНСБ трябва да имат по-реалистични искания