Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" е отпуснала 26 000 десетлитрови бутилки минерална вода на Перник, съобщи общинският пресцентър. Първите камиони с пратките вече са пристигнали в града. Водата ще се разпределя към детски градини, училища, болници и институции. Общинската управа ще направи организация за раздаването на част от водата и на нуждаещи се граждани.

Преди две седмици кметът на общината Станислав Владимиров е изпратил писмо до агенцията с молба за помощ, осигуряваща нормалното функциониране на училища, детски градини и социални институции.

Вчера стана ясно, че е разработен вариант за по-строг воден режим за община Перник. Предлага се да се подава вода за част от населените места от 16.00 до 22.00 ч., а някои от селата да имат през ден водоснабдяване, поради това, че с действащият режим не могат да се попълнят резервоарите за снабдяване на високите точки на Перник. ВиК-Перник ще изпрати днес официално предложението на кмета на Перник и с негово становище и потвърждаване този режим ще бъде въведен.