"Жълтите жилетки" във Франция отново излязоха на протести - 26-ти поред. Демонстрации срещу политиката на президента Макрон имаше в столицата и в други градове като Нант и Лион, където полицията употреби сълзотворен газ срещу агресивни маскирани демонстранти.

Дъждът в Париж не спря жълтите жилетки, макар и по-малобройни от предишните протести. Те все още очакват конкретни предложения от президента Макрон,а в днешния ден протестираха предимно срещу реформите в образованието. Някои вече гледат по-далеч в бъдещето.

Силви Калвари - демонстрант в Париж: Европейските избори не са за нас. Трябва да си пазим енергията за местните и президентските.

На този фон, Националното събрание прие оспорван проектозакон за ремонта на изгорялата "Нотр Дам". С него всички пари отиват на разположение на държавата, от 66% дарителите ще получават 75% данъчни облекчения до края на годината, правителството ще може да прибягва до опростени процедури в сферата на реставрационните работи.

Проектозаконът отива за одобрение в Сената на 27 май.Опозицията смята, че на управляващите се предоставя "празен чек".

Франция одобри законопроект за възстановяване на "Нотр Дам"

Франция одобри законопроект за възстановяване на "Нотр Дам"

Във Франция беше одобрен законопроект за възстановяването на парижката катедрала "Нотр Дам". Предвиждат се данъчни облекчения за дарителите и опростен...