НОВИНИ

28 екипа кърпят дупки в столицата

Зимата си отива, но след себе си остава един вечен проблем за българските улици - множество дупки. Освен че често колите влизат за ремонт, лошите пътища всъщност създават ситуации за нелепи катастрофи. В София вече са започнали работа като ежедневно, дори и през почивните дни, 28 екипа запълват дупките. Но особено тежка остава ситуацията в Северозападна България, където дори основни шосета не са ремонтирани от години.

bnt avatar logo
от БНТ
09:07, 19.03.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Работи се изключително интензивно видя екипът ни. За да не се пречи на движението и да не се изнервят водачите, улиците се затварят поетапно. Избягват се пиковите часове за извършване на ремонтите, казаха от Столичната община.

Васил Начевски - директор на дирекция "Транспортна инфраструктура" в Столичната община: "След тежката зима и много отрицателните температури продължително време се появиха доста дупки. В момента 28 екипа работят на територията на Столична община във всички райони. С тенденция началото на другия месец навсякъде да бъдат оправени.

Единствената причина, която може да забави или спре работата е лошото време. При валежи от дъжд експертите не разрешават полагането на асфалт, защото той няма да може да се залепи.

Васил Начевски - директор на дирекция "Транспортна инфраструктура" в Столичната община: "Текущият ремонт започна първо от улиците и булевардите от първостепенно значение и по които се движи масовият градски транспорт, с натоварено движение, но вече влизаме и в кварталите".

Къде да работят екипите се определя от сигналите на гражданите и от информацията на районните кметове. Така че всеки, който иска да бъдат запълнени дупките, които е видял, може да информира Столичната община на телефона публикуван на интернет страницата ѝ. От началото на пролетта започват и основните рехабилитации на булевардите "Монтевидео" и "Дондуков".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забрана на автомобилите с десен волан - за или против
Забрана на автомобилите с десен волан - "за" или "против"
Аз съм... Адриана Ганева
"Аз съм... Адриана Ганева"