НОВИНИ

28 убити при въздушен удар срещу бежански лагер в Сирия

Смъртоносна атака срещу бежански лагер в Северна Сирия. Загинали са около 30 души. Сред жертвите има жени и деца. Все още не е ясно кой е извършил нападението. Висш служител на ООН определи атаката като "военно престъпление".

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
08:10, 06.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Войната настигна тези бежанци. Разположен на около 10-тина километра от границата с Турция, лагерът беше убежище за хора, избягали от сраженията в провинция Алепо. Районът е под контрола на сирийския клон на Ал Кайда - Ан Нусра.

В лагера паднали две ракети. 28 души загинали, 50 са ранени. Все още не е известно кой е извършил нападението. Според хората от лагера, обаче, проправителствени самолети са атакували лагера.

Белият дом осъди атаката. Европейският съюз определи нападението като "неприемливо". ООН поиска незабавно разследване.

В Алепо тече 48-часово примирие. То влезе в сила в нощта срещу четвъртък. Съединените щати изразиха надежда, че за това време Русия ще успее да убеди сирийския президент Башар Асад да спре ударите срещу града.

Независимо, че Алепо е в "режим на тишина", има съобщения за престрелки в района. Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че бунтовнически групировки са превзели стратегически важно село южно от Алепо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горският пожар в Канада се разраства
Горският пожар в Канада се разраства
Катастрофа на тунел Железница затвори пътя Симитли - Благоевград
Катастрофа на тунел Железница затвори пътя Симитли - Благоевград