НОВИНИ

44 загинали и над 100 ранени при влакова катастрофа в Египет

Два пътнически влака се сблъскаха челно в Египет край средиземноморското пристанище Александрия, при което са загинали 44 души, а ранените до момента са над 120, пише BBC.

bnt avatar logo
от БТА
18:47, 11.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
По света
загинали 100 ранени влакова катастрофа египет

Данните не са окончателни, защото от различни медицински източници непрекъснато постъпват нови съобщения за загинали и пострадали. Според АП двата влака се сблъскали в района Хоршид, югоизточно от Александрия. Единият влак идвал от столицата Кайро, а другият - от пристанищния град Порт Саид в северния сектор на Суецкия канал. По информация, постъпваща от местопроизшествието, влакът от Кайро се врязал на пълна скорост в спрелия поради повреда влак от Порт Саид. В резултат на сблъсъка един локомотив и два вагона дерайлирали. На място работят спасителни екипи, изпратени са около 80 линейки.

Главната прокуратура на страната е започнала незабавно разследване. Създадена е специална комисия, която да проучи всички обстоятелства около катастрофата. Засега няма предположения за причините.

АП отбелязва, че железопътната система в Египет е в много лошо състояние, поддържана е зле и в резултат авариите и произшествията, свързани с жертви и пострадали, не са рядкост.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Новите олимпийци
ДРУГИТЕ новини: Новите олимпийци
Община Русе ще прави нова транспортна схема, която да удовлетворява гражданите
Община Русе ще прави нова транспортна схема, която да удовлетворява гражданите