НОВИНИ

280 са организираните престъпни групи у нас

В тях са замесени 1 200 души. Данните бяха изнесени по време на годишния отчет на ГДБОП. Най-много са групите, свързани с контрабандата, разпространението на дрога, трафика на антики и хора. Българи продължават да участват в трафика на кокаин с яхти от Латинска Америка за Европа.

280 организираните престъпни групи нас
bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 14.12.2015
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Антимафиотите отчетоха и успешната работа на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата. Центърът участва активно в контрола на митниците по отношение на престъпления, свързани с плащането на мита, акцизи и ДДС. От ГДБОП настояват за повече правомощия и промени в закона, които да им дадат право да работят по трафика на бежанци:

Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП: Компетентността на ГДБОП е свързана единствено и само с трафик на хора, свързани със сексуална и трудова експлоатация и търговия с органи. По нашето законодателство така нареченото каналджийство се намира в друга глава. Това е незаконно преминаване на границите. Предложенията, които сме дали, се обсъждат в комисии и вероятно ще бъдат внесени в Народното събрание за промяна на този член 39.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава да е отцепен районът в Провадия, където се откъснаха скални отломки
Продължава да е отцепен районът в Провадия, където се откъснаха скални отломки
​Стрелба в столичния квартал Надежда
​Стрелба в столичния квартал "Надежда"