НОВИНИ

3 досъдебни производства за купуване на гласове във област Видин

3 досъдебни производства за купуване на гласове е образувала видинската прокуратура. До този момент изборният процес в ромския квартал във Видин протича нормално, без сигнали за нарушения. Има сигнали за нарушения и купуване на гласове в област Видин. Всичките сигнали са в рамките на днешния ден. Един сигнал за нарушение е постъпил в село Чупрене. Един от членовете на секционната комисия е общински съветник. Взети са мерки и той е отстранен. Активността в 5 МИР към 10 часа е 11%, най-малко са гласували във Видин, най-много в Мaкреш.

Николай Минков
от Николай Минков Анжела Каменова
12:42, 26.03.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Най-много избирателите са включени списъците в училището в квартал „Нов път" във Видин. В осемте секции там са записани близо пет хиляди души, които могат да гласуват. Много от тях няма да се явят на вота, защото не са в страната.

Александър Душков, председател на комисия: "Голяма част от хората, които са вписани като избиратели в избирателния списък просто отсъстват от адресите си по постоянно местожителство. Някои са в други градове на страната, други са в чужбина и няма и да се явят на тоя ден."

За ниска избирателна активност съобщиха от комисиите през първите три часа от вота. Не повече от десетина избиратели са минали през всяка от секциите. Надеждата на тези, които гласуваха е работа и децата им да останат в страната.

„Гласувам за по-добре, да се оправи тая България. Крайно време е да имаме хляб, да работим, да ядем. Дрехи има, ама храна няма. Децата ни са по чужбина. Всеки бяга от България."

Няма затруднения при гласуването, казаха в квартала..

„Всичко е ясно. Дават хората бюлетината. Всичко е както трябва. Дават хората бюлетината. Вече ти два месеца си наясно как да я попълниш."

По-висока избирателна активност в секциите в училището в квартал „Нов път" очакват в следобедните часове, казаха от секционните комисии. До сега няма информация за изборни нарушения в квартала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник: Спокойно протича изборният ден в Лондон
От нашия пратеник: Спокойно протича изборният ден в Лондон
Ученици от Пловдив масово се включват в кампанията С тениска на бала
Ученици от Пловдив масово се включват в кампанията "С тениска на бала"