Три незаконни постройки ще бъдат съборени в имотите на сочените за телефонни измамници от Ветово. Това е установила проверката на Дирекцията за национален строителен контрол в града. Къщите на ромските фамилии обаче, се оказали с изрядни строителни книжа и те няма да бъдат събаряни, уточниха от местната управа във Ветово.

Ветово

В квартала на ромския клан „бургуджиите", където при спец акция бяха задържани 8 души за телефонни измами, посрещат екипа ни враждебно.

Срещу задържаните беше повдигнато обвинение за шест телефонни измами за над 300 000 лева, а в община Ветово е получено искане от Специализираната прокуратура да бъдат проверени имотите им дали са построени законно.

Д-р Мехмед Мехмед, кмет на Община Ветово: От тези 9 адреса в 3 са установени незаконни строителства. Незаконен гараж, незаконна пристройка към основна сграда или надстройка над гараж.

От администрацията са издали констативи актове на собствениците на постройките. След като изтече 7-дневният срок за обжалване, ще започне процедурата по премахването им. По случая има и административно наказани 3 служители на отдел „Териториално и селищно устройство" в общината, защото са се забавили с проверката. От община Ветово обаче смятат, че реалното събаряне на незаконните постройки ще стане през януари догодина.