НОВИНИ

Трима загинали при въздушни удари в Газа

Бойци от палестинското движение Хамас изстреляха вчера десетки ракети от ивицата Газа срещу Израел. Тел Авив също отвърна с въздушни удари. Към момента се съобщава за три жертви.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:21, 09.08.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Бременна палестинка и 18-месечното ѝ бебе станаха жертва на поредната вълна на насилие в Ивицата Газа. Боец от палестинското движение Хамас засега е третият загинал вследствие на въздушните удари.

Палестинците са изстреляли около 70 ракети към територията на Израел, по данни на израелската армия. Повечето от тях са паднали в необитаеми райони, а 11 са били прехванати от израелската система за противоракетна отбрана. Две обаче са ударили град Сдерот, където един човек е леко ранен, а няколко други са потърсили лекарска помощ в състояние на шок.

Израелските военновъздушни сили са отвърнали на удара, поразявайки военни обекти в Газа.

Всичко това се случва, въпреки опитите да бъде постигнат напредък към евентуално примирие, за да се избегне поредната война в региона. ООН вече призова за спокойствие, а специалният пратеник на Организацията за Близкия изток Николай Младенов изрази дълбока тревога от ескалацията на насилието.

На този фон дойде новината от далечна Колумбия, че признава Палестина за "свободна, независима и суверенна държава". До момента над 130 страни са признали палестинската държава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ налагат санкции на Русия заради случая Скрипал
САЩ налагат санкции на Русия заради случая "Скрипал"
Закриват многонационалното военно учение Платинъм Лайън 2018
Закриват многонационалното военно учение "Платинъм Лайън 2018"