НОВИНИ

30% анулирани полети в пета стачка на персонала на Ер Франс

Нов ден на стачни действия в авиокомпания Ер Франс, чийто персонал иска увеличение на заплатите, доведе до отмяна на 30 процента от полетите ѝ, предадоха световните агенции.

bnt avatar logo
от БТА
13:17, 07.04.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света
анулирани полети пета стачка персонала франс

Днес сутринта програмата за изпълнение на полетите беше както бе предвидено, с 25 процента анулирани полети на дълги разстояния, 35 процента анулирани полети на средни разстояния, потеглящи или пристигащи на летище Роаси в Париж, и с 30 процента анулирани полети на кратко разстояние на летище Орли в Париж и в регионите, каза говорител на авиокомпанията пред Франс прес.

От началото на конфликта това е най-голям процент на анулираните полети. Това е пета стачка в Ер Франс. Конфликтът в компанията започна през февруари. Стачката е по призив на 11 синдиката, представляващи различните професии в превозвача.

Ръководството на компанията смята, че стачкуващите пилоти са 34 процента, стачкуващият кабинен персонал е 26,2 процента, а стачкуващият наземен персонал е 18,7 процента. Синдикатите в Ер Франс искат увеличение на заплатите с 6 процента за всички, в момент в който резултатите на компанията се подобряват. Предстоят още шест стачни дни, сред които два идната седмица - във вторник и сряда.

Другите четири, както съобщи пресслужбата на българското външно министерство, позоваваща се на информация на българското посолство в Париж, са на 17, 18, 23 и 24 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО по БНТ: Запалването на Благодатния огън в църквата на Божи гроб
НА ЖИВО по БНТ: Запалването на Благодатния огън в църквата на Божи гроб
14 хиляди туристи се очаква да изкачат Асенова крепост в празничните дни
14 хиляди туристи се очаква да изкачат Асенова крепост в празничните дни