НОВИНИ

30% ръст на британските туристи в Банско

С 30% повече са били британските туристи в Банско през миналия зимен сезон. Тази година се очаква броят им да нарасне още. Това стана ясно на среща в курортния град, на която дипломати и местната власт обсъдиха сигурността на британските туристи в най-добрия ни зимен сезон. Срещата е традиционна и се организира по инициатива на Британското посолство.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
16:12, 20.12.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Повече британски туристи у нас и драстичен спад на инцидентите през последните две години - това отчетоха в Банско консулът на Великобритания Пол Кларк и кметът на курортния град Георги Икономов.

Пол Кларк, консул на Великобритания в България: „През минали години сме имали много повече случаи на инциденти, на кражби, на изгубени паспорти, но през последните години много малко такива сигнали стигнаха в Британското посолство. Имаме много кампании, по които работим с цел превенция. Една от най-важните е, че туристите трябва да имат застраховка, която да покрие разходите ако някакви инциденти се случат, така че работим по това."

Банско е сред най-добрите източноевропейски курорти и предоставя отлични условия за ски и зимни спортове на туристите. В ски зоната са маркирани писти с обща дължина над 50 километра, които саподходящи, както за начинаещи, така и за напреднали скиори.

Владимир Кутин, туроператор: „Също екипировката е много добра, обслужването, хотелите са едни от най-добрите в България със сигурност, но не само в България, а и в Европа.”

Туроператорите казват, че около 30% от британските туристи се връщат в Банско всяка година. Скиорите обаче често остават разочаровани заради дългото чакане пред лифта.

Владимир Кутин, туроператор: „Опашките са наистина голям проблем. Чакат повече от три часа понякога, три часа и половина. Питат ни кога ще се построи следваща кабина.”

Ски центърът в Банско разполага с един кабинков лифт, а изграждането на втория се бави повече от 10 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция забранява наливния зехтин по ресторантите
Гърция забранява наливния зехтин по ресторантите
Полша определи като политически действията на ЕК
Полша определи като "политически" действията на ЕК