НОВИНИ

30% ръст на туристите в Пампорово и Чепеларе

30% ръст на туристите отчитат след обединението на ски зоните си двата курорта Пампорово и Чепеларе. От дружеството, което стопанисва пистите и съоръженията, коментираха, че този сезон е най-добрият в последните няколко години.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
07:14, 20.02.2017
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

След обединението на услугата традиционни туристи на Пампорово като гърци, турци и ирландци вече преоткриват писта Мечи чал над Чепеларе.

Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово АД”: Това беше изключително важно за целия регион като ски дестинация, тъй като ски зона Мечи чал и Чепеларе е едно прекрасно място, което заслужава да бъде развито и е един чудесен придатък към Пампорово. Двете скизони се допълват по един прекрасен начин.
Татяна Маринова, директор маркетинг и продажби в „Пампорово АД”: Самите две ски зони са много различни като степен на трудност, като условия за каране в самата ски зона, но събрани в един продукт са възможност, която единствено Пампорово и Мечи чал могат да предложат на този етап.

В момента бусове извозват туристите от Чепеларе, които искат да карат на Пампорово или обратно. Намеренията на инвеститорите са в следващите няколко години лифтово съоръжение да свърже двата курорта Пампорово и Чепеларе.

Татяна Маринова, директор маркетинг и продажби в „Пампорово АД”: Лифткарта за Пампорово и Мечи чал – цената на тази карта е 55 лв. Има и отделна лифткарта, която е само за ски зона Мечи чал, където цената на дневната карта е 39 лв.
Руслан Тодоров: Не са само цените на картите, също така и на заведенията е доста по-евтино, отколкото на всички останали наши курорти като Банско и Пампорово. Чаят е 4,50 на Пампорово, тук е един лев. Така че на всички препоръчвам да дойдат да видят и да пробват и тези писти.
Ненчо Беров: Пистите са супер. Обработени са. Няма много хора по пистите. Лифтовете не се чакат.

Пистата в Чепеларе е една от най-добрите в България и е сертифицирана за световни първенства. Провеждането им обаче зависи от федерацията по ски.

Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово АД”: Ние сме готови да поемем такъв тип състезания, стига разбира се да ни бъде гласувано това доверие, което мисля, че сме заслужили след трите европейски купи до момента.

Тъкмо на писта Мечи чал през март ще стартира европейска купа по сноупстайл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди румънци излязоха отново на протести срещу правителството
Хиляди румънци излязоха отново на протести срещу правителството
В Русе няма паметник на Васил Левски
В Русе няма паметник на Васил Левски